GDPR
Informace o zpracování osobních údajů
MentorDATA s.r.o.
Váš specialista na
ochranu osobních údajů
IPSC LEIKO z.s.

VŠEOBECNÉ ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ    

v neziskové organizaci

IPSC LEIKO z.s.


    Dovolujeme si Vás ubezpečit, že organizace IPSC LEIKO z.s., sídlící na adrese 15633601 Chocenice, IČ: 5548161, která je zapsána ve veřejném rejstříku, vedeném příslušným rejstříkovým soudem, kterým je KS v Plzni, sp. zn.: L7842,

        a další společní správci, popsaní v seznamu společných správců (záložka společní správci),

vyvíjí maximální úsilí a pozornost zabezpečení veškerých osobních údajů.



ipsc-leiko-z-s-logo.jpg

    Dodržujeme NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/649, ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů (dále jen GDPR či Nařízení GDPR anebo nařízení o ochraně osobních údajů),     a příslušné zákony České republiky. Tyto normy jsme zapracovali do příslušných, vnitřních směrnic.


    Ochrana osobních údajů našich zákazníků, obchodních partnerů, zpracovatelů osobních údajů jakož i dalších správců je naší prioritou.


    Proto jsme vypracovali tyto Všeobecné zásady zpracování osobních údajů, které veřejně a transparentně popisují zpracování a nakládání s osobními údaji u nás, definují postupy zpracování a práva všech dotčených subjektů.

 

Tyto Zásady se zavazujeme dodržovat.

Jejich dodržování je povinné pro všechny naše pracovníky i zpracovatele.


   

IPSC LEIKO z.s.    je společným správcem, sdruženým v Asociaci sportovní dynamické střelby České republiky z.s. Více informací o společných správcích naleznete ZDE...


    Budete-li mít jakýkoliv dotaz ohledně zpracování Vašich osobních údajů, obraťte se na:

MentorDATA s.r.o.

se sídlem ve Vřesině, 742 85 Břidličná 803, IČ: 07343761, zapsána v OR u KS v Ostravě, sp. zn. C75451

e-mail: ipsc-leiko-z-s@mentordata.cz, tel.: +420 608 01 11 01

našeho pověřence pro ochranu osobních údajů

    který Vám poradí, vysvětlí a pomůže při řešení jakéhokoliv problému, který souvisí s ochranou osobních údajů.

    Tento bude také tím, kdo vyřídí Vaše žádosti a podněty, a proto se na něj bez váhání obraťte kdykoliv, kdy budete chtít uplatnit jakékoliv své právo.




    V těchto zásadách naleznete odpovědi na otázky:

- jaké osobní údaje zpracováváme;

- na základě čeho osobní údaje zpracováváme;

- k jakému účelu osobní údaje zpracováváme;

- zda jsme při zpracování osobních údajů správcem či zpracovatelem;

- komu osobní údaje poskytujeme či mžeme poskytovat;

- komu naopak osobní údaje neposkytujeme;

- jaká práva máte v souvislosti se zpracováním osobních údajů.


        V úvodu bychom Vás rádi seznámili s tím, kdo je kdo dle Nařízení GDPR.

  • Správce údajů    - je tím, kdo získává osobní údaje od subjektu údajů anebo od jiného správce, v tomto případě IPSC LEIKO z.s. a dále každý jednotlivý správce, popsaný v seznamu společných správců (společně dále též nazýváni jako svaz)
  • Subjekt údajů    - každá fyzická osoba, která poskytne správci své osobní údaje, tedy klient, obchodní partner, zaměstnanec, atp.
  • Zpracovatel        - je tím, kdo zpracuje údaje, které obdrží od správce údajů, tedy např. firma, která zpracovává mzdy a účetnictví
  • Pověřenec    - je tím, kdo dohlíží na správnost zpracování a souladu s Nařízením, poskytuje správci rady a řeší požadavky subjektů údajů, v tomto případě MentorDATA s.r.o.    
    • Společní správci    - jsou dva anebo více správců, kteří společně stanovují prostředky a účel zpracování


    Proč by Vás mělo vše to, co zde popisujeme, zajímat? Na tuto otázku naleznete odpověď v informačním letáku, vydaném Úřadem pro ochranu osobních údajů ...ZDE.



- jaké osobní údaje zpracováváme

    Zpracovávanými osobními údaji jsou anebo mohou být:

  1. základní osobní identifikační údaje: jméno, příjmení, titul, datum narození, podpis, trvalé bydliště
  2. kontaktní údaje: korespondenční adresa, e-mail, telefonní číslo, ID datové schránky, jiná adresa
  3. údaje, související s plněním smluvního vztahu vč. poskytnutí daru: IČO, DIČ, adresa sídla nebo místa podnikání, fakturační adresa, bankovní spojení, údaje o statutárním či obdobném zástupci včetně jejich kontaktních údajů a pod.
  4. chráněné osobní údaje: rodné číslo, číslo občanského průkazu, to tam, kde je k tomu důvod, hodný zřetele
  5. jiné osobní údaje a informace, které jste nám poskytl v rámci naší, anebo Vaší činnosti
  6. další osobní údaje, které budeme zpracovávat na základě Vašeho souhlasu anebo je již zpracováváme
  7. údaje o objednaných službách či zboží, které jste si u nás Vy nebo Vaše společnost objednali, způsobu platby včetně čísla platebního účtu a údaje o reklamacích a stejné údaje zpracováváme v případě, že jsme si u Vás anebo u Vaší společnosti službu či zboží objednali.

        

    V rámci přípravy závodu zpracováváme anebo můžeme zpracovávat, ve veřejně či neveřejně přístupné databázi (to dle povahy údajů), která se nachází na našich webových stránkách, na stránkách závodu anebo v naší databázi, Vaše další osobní údaje. Těmito dalšími osobními údaji jsou (anebo mohou být):

  1. střelecká divize (např. Standard, Production atd.),
  2. kategorie (např. Junior, lady, senior atd.),
  3. údaje o zbrojním průkazu,
  4. druh, typ, označení a číslo zbraně zbraně,
  5. Vámi zvolené "Alias", máte-li ho registrováno,
  6. identifikační číslo (čísla), bylo-li Vám přiděleno,
  7. doklad o ověření způsobilosti příslušným RD,
  8. příslušnost k regionu,
  9. dosažná výkonnost (GM, M, A atd.),
  10. dosažená kvalifikace (RO, CRO, SO, RM).
                    


- na základě čeho osobní údaje zpracováváme

    Osobní údaje můžeme zpracovávat:

1.    bez Vašeho souhlasu, to v případě, že musíme Vaše osobní údaje zpracovávat na základě nějakého zákona, takže si nemůžeme vybrat ani my a ani Vy, anebo


2.    s Vaším souhlasem, to v případě, že budeme mít zájem o zpracování osobních údajů k nějakému konkrétnímu účelu, Vy s tím budete souhlasit, a tyto údaje nejsou nezbytně nutné k plnění smlouvy, zákonných povinností, k oprávněných, životně důležitých i veřejných zájmů.


- k jakému účelu osobní údaje zpracováváme

Zpracování osobních údajů na základě uzavřené smlouvy

    Uzavřeme-li společně smlouvu, uvedeme do ní osobní údaje proto, abychom věděli, kdo smlouvu uzavřel (identifikační údaje). Osobní údaje pak dále potřebujeme proto, abychom smlouvu řádně splnili, k čemuž potřebujeme také zpracovávat Vaše osobní údaje (kontaktní údaje). Jelikož smlouvu uzavíráme s více zákazníky či dodavateli, evidujeme také údaje o objednaných službách, to proto, abychom na nikoho nezapomněli, či o dokončených dílech, zakázkách, objednávkách a smlouvách, to proto, abychom mohli uspokojit Vaše nároky, třeba při reklamaci.

    Osobní údaje potřebujeme ale ještě předtím, než uzavřeme smlouvu. Tyto osobní údaje jsou potřebné k tomu, abychom připravili nejen smlouvu, ale i vše ostatní. Osobní údaje, nedojde-li k uzavření smlouvy, rychle vymažeme, protože je již nepotřebujeme.


Zpracování osobních údajů na základě plnění právních povinností

    Jelikož musíme plnit určité, zákonem stanovené povinnosti, musíme také zpracovávat Vaše osobní údaje. Tyto údaje jsou obsaženy třeba ve fakturách. Zpracováváme proto Vaše identifikační a kontaktní údaje, to na základě různých zákonů. V případě faktur je to zákon o účetnictví (zák. č. 563/1991 Sb. v pozd. zn.), může to být také třeba zákon o DPH (zák. č. 235/2004 Sb. v pozd. zn.) či Občanský zákoník (zák. č. 89/2012 Sb. v pozd. zn.).    

    Zákonů, které musíme dodržovat, a potřebujeme k tomu Vaše osobní údaje, je samozřejmě více, a proto je zde vyjmenovávat nebudeme.

    Poté, co uzavřeme smlouvu, vystavíme fakturu, dokončíme dílo či dodáme zboží anebo službu a uplyne záruční lhůta, ukládáme dále Vaše osobní údaje, to na základě zákona (třeba zák. o archivaci). Jelikož se opět jedná o plnění zákonné povinnosti, Váš souhlas nepotřebujeme.    

    Vaše osobní údaje zpracováváme proto, že Vás musíme identifikovat, to abychom Vám umožnili naplňování Vašich práv a povinností dle Stanov spolku a věděli, vůči komu nám vznikají práva a povinnosti dle těchto Stanov.

    Zde upozorňujeme, že máte právo uplatnit proti zpracování námitku, o té ale později.


Oprávněný zájem

    I přesto, že mnohdy ukládáme Vaše osobní údaje dle zákona, jak uvádíme v předchozím odstavci, ukládáme je i z důvodu tzv. oprávněného zájmu. Chráníme tak naše právní nároky a kontrolujeme řádnost plnění přijatých ujednání, to pro případ, že by někdo nebyl zcela spokojen s tím co a jak děláme anebo jsme udělali.

    V případě třetích osob (škůdců, poškozených, svědků a pod.) zpracováváme osobní údaje, to také na základě oprávněného zájmu, jehož základem může být plnění práv a povinností ze smlouvy s klientem, partnerem, anebo přímo ze zákona. Znamená to třeba, že způsobíte-li nám anebo našemu partnerovi nějakou škodu, musíme znát Vaše osobní údaje proto, abychom se mohli u Vaší pojišťovny domáhat náhrady škody. Osobní údaje v tomto případě získáváme přímo od Vás, anebo z protokolů, záznamů, ze svědectví atd.        

    Osobní údaje Vás, kteří chcete nabývat práva a přijímat povinnosti v rámci svazu Asociace sportovní dynamické střelby České republiky z.s., prostřednictvím členství v našem spolku, který je součástí tohoto svazu, zpracováváme taktéž na základě oprávněného zájmu. Tyto osobní údaje jsou nezbytné pro to, abychom mohli u Asociace sportovní dynamické střelby České republiky, z.s. identifikovat konkrétní fyzickou osobu za účelem naplňování práv a povinností, založených stanovami tohoto svazu.

    Bez těchto Vašich osobních údajů Vám nebude umožněno, abyste se stal členem našeho spolku a ani tzv. "Závislou osobou" svazu Asociace sportovní dynamické střelby České republiky z.s.

    

    Zde upozorňujeme, že máte právo uplatnit proti zpracování námitku, o té ale později.


Soudní spory

    V případě, že dojde k zahájení soudního či obdobného řízení, zpracováváme osobní údaje po celou dobu takovéhoto řízení.

    Zde upozorňujeme, že máte právo uplatnit proti zpracování námitku, o té ale později.


Zpracování osobních údajů z e-mailů, dopisů, jiných způsobů komunikace či z Vaší prezentace

    Každý dopis, e-mail, zprávu či komunikaci s Vámi, to vše považujeme za důležité. Dopis může být např. důležitý proto, že může souviset s Vašimi požadavky v rámci naplňované smlouvy či z jiného právního důvodu.

    Jelikož nám z takovéto komunikace mohou vyplynout právní povinnosti, komunikaci archivujeme, a to také z důvodu ochrany našich, ale i Vašich zájmů.    

    Zde upozorňujeme, že máte právo uplatnit proti zpracování námitku, o té ale později.


Zpracování osobních údajů na základě souhlasu

    Jestliže Vám budeme chtít například zaslat reklamní nabídku, musíte s tím souhlasit. K tomuto účelu slouží souhlas, ve kterém uvedeme, proč po Vás souhlas budeme chtít, a jaké osobní údaje chceme pro tento účel zpracovávat. Vždy bude záležet  na Vašem rozhodnutí, zda s naším návrhem budete anebo nebudete souhlasit.

    Zde upozorňujeme, že budete-li chtít svůj souhlas odvolat, samozřejmě můžete, o tom se také dočtete níže.

    

Cookies

    Cookies používáme proto, že umožňují lepší a rychlejší provoz webových stránek a internetových služeb webu na adrese www.leiko.cz / www.gpsb.cza na stránkách společných správců či na stránkách, které ke své činnosti konkrétní správce využívá. Účelem tedy je zajištění rychlejšího provozu webových stránek a internetových služeb. Cookies jsou malé textové soubory, které jsou uloženy ve Vašem počítači, to dle přiřazeného použitého prohlížeče. Soubory Cookies nespouští programy a nepřenáší viry, slouží pouze k lepší činnosti Vašeho prohlížeče.


    Stránky využívají 2 typy Cookies, dočasné a trvalé.

    Při uzavření prohlížeče se dočasné Cookies automaticky odstraní. Trvalé Cookies se automaticky vymažou po uplynutí určitého období, to v návaznosti na druhu Cookies. Tyto soubory můžete kdykoliv vymazat.


    Svůj prohlížeč můžete nastavit tak, aby nebylo možné Cookies využívat, to ale může v některých případech způsobit nefunkčnost našich stránek či nefunkčnost některých částí našich stránek.


   Informace o Cookies u nejvýznamnějších webových prohlížečů a jak na ně naleznete zde:

Google CHROME:       https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=cs

Internet Explorer:        https://support.microsoft.com/cs-cz/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox:           https://support.mozilla.org/cs/kb/povoleni-zakazani-cookies


    Zde upozorňujeme, že máte právo uplatnit proti zpracování námitku, o té ale později.
                    

Střelecké závody a soutěže

    Do databáze závodu se registrujete ze své svobodné vůle, to za účelem rezervování příslušného slotu (místa) v závodě. Zmíněné údaje jsou získány od Vás tím, že je sám do příslušného formuláře zadáte. Tyto údaje jsou nezbytné za účelem zpracování příslušných startovních či prezenčních listin, přípravě scoresheetů (záznam hodnocení), údajů o provedené úhradě startovného, plnění povinností na úseku zbraní a střeliva, které upravuje příslušná legislativa či provozní řád střelnice atd. Taktéž tyto údaje slouží k prokázání Vaší způsobilosti účastnit se závodu jako závodník, rozhodčí či v jiné pozici.


    Neposkytnete-li nám tyto údaje, nemůžeme Vás připustit do závodu.


    Tyto osobní údaje následně, v rámci závodu a po závodě, zpracováváme v digitální a tištěné podobě proto, že jsou tyto osobní údaje nezbytné pro zpracování výsledků a hodnocení jednotlivých soutěžních situací a celkových výsledků závodů.

    Výsledky závodu a jednotlivých situací jsou přístupny i po ukončení závodu na našich stránkách anebo na stránkách tohoto závodu.

    Zde upozorňujeme, že máte právo uplatnit proti zpracování námitku, o té ale později.

    

MOS (Match Organisation System)

    Pokud se do příslušného závodu registrujete prostřednictvím systému MOS (Match Organisation System), pak upozorňujeme na to, že provozovatel tohoto systému je Správcem osobních údajů, který nese odpovědnost za dodržování povinností, které plynou z Nařízení GDPR, a není možné ho považovat za našeho zpracovatele.

    Tento Správce je povinen zabezpečit veškerá zpracování tak, aby byla souladná s Nařízením GDPR a my nejsme oprávněni jakkoliv ovlivňovat jeho činnost.

    Pravidla této činnosti jsou upravena příslušnými smluvními podmínkami, které jste akceptovali při registraci do tohoto systému, a zásadami o ochraně osobních údajů. Tyto naleznete na stránkách www.dvc-mos.org.

    Práva, která máte vůči tomuto Správci, je možné uplatnit u Güntera Friedricha, Kirchplatz 6, 95213 Münchberg, tel.: +49 9251 80 500, e-mail: guenter@ipsc-dvc.org. Práva jsou shodná s těmi, které můžete uplatit u nás.



Informace subjektu údajů o získání osobních údajů ze systému MOS

    Využijete-li tento systém k registraci do našeho závodu, dovolujeme si Vás tímto informovat, že jsme získali Vaše osobní údaje v rozsahu, nezbytném pro registraci (viz výše), a zpracovávat je budeme výlučně pro potřeby a za účelem přípravy a řádného průběhu závodu, do kterého jste se přihlásili. Tuto informaci Vám poskytl systém MOS. Nicméně si Vás opět o tomto dovolujeme informovat, to za účelem transparentnosti.



            


- komu osobní údaje poskytujeme či můžeme poskytovat

    Základní zpracování provádí naši pracovníci, kteří jsou poučeni o způsobech a pravidlech zpracování osobních údajů. Tito jsou povinni zachovávat mlčenlivost a jsou povinni ochraňovat osobní údaje. Jelikož jsme Správcem osobních údajů, jsme povinni stanovovat účel a prostředky zpracování, rozhodujeme o způsobu zpracování a odpovídáme za řádné plnění veškerých, s tímto souvisejících povinností.

    Některé Vaše osobní údaje předáváme zpracovatelům, kteří se zavázali, že budou dodržovat stejná pravidla, jako my. Jejich pracovníci jsou povinni také zachovávat mlčenlivost a jsou povinni chránit osobní údaje. Zpracovatelé pro nás provádí činnosti zpracování v oblastech, na které nejsme specializováni. Veškerá zpracování mohou tito zpracovatelé provádět jen na základě našeho přímého pokynu. K těmto zpracovatelům například patří účetní kancelář, poskytovatelé e-mailových hostingů či cloudů.

    Osobní údaje také předáváme jiným správcům, to proto, že nám poskytují služby jiného charakteru. Předmětem jejich činnosti není zpracování osobních údajů, osobní údaje ale potřebují k tomu, aby zadaný úkol splnili. Takovým správcem je například doručovatel listovních zásilek, který pro nás nezpracovává osobní údaje, Vaše osobní údaje ale potřebuje proto, aby Vám přinesl dopis.

    Také může dojít k předání osobních údajů správcům, kteří jsou orgánem státní moci, anebo jsme či budeme k takovéto povinnosti vázáni smluvním ujednáním v případě naplňování veřejného zájmu.    

    Dále předáváme, v případě závodů Level III. a vyšších, výsledky závodů v rozsahu tzv. TOP 10, tedy v rozsahu závodníků, kteří se umístili od 1. do 10. místa konkrétního závodu Level III. a vyššího, v rámci příslušné divize a kategorie, k prezentaci na stránky www.ipsc.org.

        


- jaké kategorie příjemců osobních údajů evidujeme

    V rámci naší činnosti evidujeme tyto kategorie příjemců osobních údajů:

  1. zpracovatelé (např. účetní kancelář) a správci (např. doručovatel poštovních zásilek), v rámci plnění smluvených anebo právních povinností, a jejich subdodavatelé (např. poskytovatel e-mailových služeb, resp. provozovatel příslušného serveru)
  2. daňoví poradci
  3. auditoři
  4. poskytovatelé právních služeb
  5. pověřenci pro ochranu osobních údajů
  6. bankovní ústavy, finanční instituce
  7. pojišťovny
  8. orgány veřejné moci, v rámci plnění zákonných povinností, vymezených příslušnými právními předpisy


- odkud získáváme osobní údaje

    Většinu osobních údajů získáváme od Vás, z údajů, které jste nám sdělili prostřednictvím příslušného registračního formuláře,v rámci jednání o možné spolupráci, při uzavírání obchodních případů, takže z komunikace s Vámi, z Vašich dokladů, zpráv a dopisů.    


- komu a kam osobní údaje neposkytujeme

    Osobní údaje zásadně neposkytujeme subjektům, které nejsou důvěryhodné a prověřené. Za důvěryhodné a prověřené považujeme takové správce a zpracovatele, kteří transparentně a zákonně deklarují svůj závazek dodržovat Nařízení GDPR, souhlasí s těmito našimi Všeobecnými zásadami zpracování osobních údajů, a my jsme o nich nezjistili cokoliv, co by zpochybňovalo jejich důvěryhodnost.

    Osobní údaje nepředáváme do třetích zemí, mezinárodním organizacím anebo jiným, než řádně určeným správcům a zpracovatelům.    

    Výjimku při předávání osobních do třetích zemí mohou tvořit cloudová zpracování, prováděná v rámci používání mobilního telefonu, příp. při použití služeb (aplikací) mobilního telefonu, anebo při použití jiné sdílené služby (aplikace), použité v prostředcích výpočetní techniky, při kterých může dojít ke zpracování osobních údajů. Vždy ale posuzujeme, zda daný zpracovatel splňuje podmínky, upravené Nařízením GDPR.


    K takovémuto zpracování může dojít pouze v případě společnosti:

- Google LLC, sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, a

- Microsoft Corporation, sídlem WA98052 Redmon, One Microsoft Way, USA,

    to v souladu, v rozsahu a způsobem, dle uzavřené standardní smluvní doložky, která byla schválena příslušnými orgány EU, a dále v souladu, v  rozsahu a způsobem, upraveným pravidly tzv. Privacy Shield (šít soukromí).

    


- jaká práva máte v souvislosti se zpracováním osobních údajů

    Dle Nařízení GDPR má každý subjekt údajů práva, a to:


PRÁVO NA PŘÍSTUP K OSOBNÍM ÚDAJŮM 

(dle čl. 15 Nařízení GDPR)

    Chcete-li vědět zda Vaše osobní údaje o Vás zpracováváme, jaké osobní údaje o Vás zpracováváme, za jakým účelem je zpracováváme, po jakou dobu, anebo komu je předáváme a kdo je zpracovává, chcete využít svého práva na přístup k Vašim osobním údajům. Většinu odpovědí naleznete v tomto dokumentu. A pokud zde nejsou odpovědi na Vaše otázky, rádi Vám je sdělíme. Stejně tak Vám rádi poskytneme kopie zpracovávaných osobních údajů, to však dle pravidel Nařízení GDPR a po uhrazení příslušného poplatku. K nahlédnutí Vám kopie zpracování či originály poskytneme zdarma.

Chcete-li toto své právo uplatnit, klikněte zde...


PRÁVO NA OPRAVU A DOPLNĚNÍ NEÚPLNÝCH OSOBNÍCH ÚDAJŮ

(dle čl. 16 Nařízení GDPR)

    I u nás pracují jen lidé, kteří dělají chyby, a proto existuje právo na opravu faktických chybných údajů anebo doplnění neúplných informací. Naleznete-li chybu, nepřesnost či neúplný údaj ve Vašich osobních údajích, sdělte nám to, rychle vše napravíme, nepřesnost či chybu opravme a neúplné informace doplníme.

Chcete-li toto své právo uplatnit, klikněte zde..


PRÁVO NA VÝMAZ - tzv. právo být zapomenut

(dle čl. 17 a 19 Nařízení GDPR)

    Za splnění některého z níže uvedených důvodů máte právo na výmaz, tedy právo na to, abychom Vaše údaje úplně z našich zpracování odstranili, tzv. právo být zapomenut.


    Důvody, které Vás opravňují k uplatnění práva být zapomenut:

- Vaše údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které jsme je zpracovávali;

- odvoláte souhlas se zpracováním osobních údajů a nám nesvědčí jiné právo, které by toto Vaše právo omezovalo, anebo se jedná o tzv. zvláštní kategorii osobních údajů;

- využijete svého práva vznést námitku proti zpracování (viz níže) u osobních údajů, které zpracováváme na základě našich oprávněných zájmů, které zanikly anebo zpracování údajů opravňovaly;

- Vaše osobní údaje byly zpracovávány protiprávně;

- vymazání nařizuje speciální zákonná norma;

- osobní údaje byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti dítěti.


    Právo na výmaz není možné uplatnit tam, kde zpracování Vašich osobních údajů nařizuje zákonný předpis či jiná právní povinnost, jak tyto popisujeme v části "-k jakému účelu osobní údaje zpracováváme".

Chcete-li toto své právo uplatnit, klikněte zde..


PRÁVO NA OMEZENÍ ZPRACOVÁNÍ 

(dle čl. 18 a 19 Nařízení GDPR)

    Dále máte právo na to, abychom omezili zpracování v případě, že:

- budete popírat přesnost osobních údajů, a to na dobu, která bude potřebná k tomu, abychom mohli přesnost osobních údajů ověřit; nebo

- zpracování je protiprávní a vy budete odmítat využít práva na výmaz osobních údajů a budete trvat na omezen použití osobních údajů; nebo

- již osobní údaje nepotřebujeme, Vy však budete požadovat určení, výkon nebo obhajobu právních nároků; nebo

- vznesete námitku proti zpracování, kdy omezení zpracování bude trvat do doby, dokud nebude ověřeno, že naše oprávněné důvody převáží Vaše oprávněné důvody.


    V případě, že uplatníte právo na omezení zpracování, můžeme, s výjimkou uložení, zpracovávat osobní údaje pouze s Vaším souhlasem, anebo proto, že existuje jiný právní důvod.

Chcete-li toto své právo uplatnit, klikněte zde..


PRÁVO NA PŘENOSITELNOST ÚDAJŮ

(dle čl. 20 Nařízení GDPR)

    Jedním z dalších Vašich práv je právo na přenositelnost údajů. Dle tohoto máte právo od nás získat všechny osobní údaje, které jste nám poskytli v rámci plnění smlouvy a na základě souhlasu, to ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Informace také můžeme poskytnout na Váš pokyn druhému správci, kterého určíte za příjemce Vašich osobních údajů. Tomuto Vašemu právu vyhovíme v případě, že zpracovávání provádíme automatizovaně.

Chcete-li toto své právo využít, klikněte zde...


PRÁVO VZNÉST NÁMITKU

(dle čl. 21 Nařízení GDPR)

    Odkazujeme-li v tomto dokumentu na náš oprávněný zájem, který vysvětlujeme, musí existovat i Vaše právo, které povede k přehodnocení našich závěrů. Proto je Vaším dalším právem právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů.

    Bude-li se jednat o reklamní aktivity, přestaneme Vám je na základě této námitky posílat, v jiných případech přezkoumáme Vaše důvody a nebude-li to v rozporu s jinou naší právní povinností zpracovávat Vaše osobní údaje, Vaší námitce vyhovíme.

    Námitku dále můžete vznést kdykoliv v případě, že ke zpracování dochází proto, že je toto zpracování nezbytné ve veřejném zájmu.

Chcete-li toto své právo využít, klikněte zde...


PRÁVO ODVOLAT SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ

    Neopominutelným právem je také právo odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů, tedy udělíte-li nám souhlas se zpracováním, můžete svůj názor změnit a svůj souhlas odvolat. Odvolání souhlasu je účinné v okamžiku, kdy nám toto odvolání doručíte. Zde platí, že do doby odvolání tohoto souhlasu byla veškerá zpracování provedena v souladu s Nařízením GDPR.

Chcete-li toto své právo využít, klikněte zde...


PRÁVO PODAT STÍŽNOST

    Pokud dospějete k závěru, že některé naše rozhodnutí není správné a odporuje Vašim právům, máte možnost podat stížnost k dozorovému úřadu, kterým je v případě GDPR.


Úřad pro ochranu osobních údajů,

který sídlí na adrese Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7

www.uoou.cz


PRÁVO NA SOUDNÍ OCHRANU

    Dále máte právo na soudní ochranu vůči správci či zpracovateli osobních údajů, to včetně přezkumu postupu mimosoudního vyrovnání či přezkumu jakéhokoliv dalšího jednání správce, to v rozsahu a způsobem dle příslušné legislativy.



- mám ještě nějaká další práva?

    Uvítáme, když nás upozorníte na jakékoliv bezpečnostní riziko, incident či pochybení, které při zpracování údajů zjistíte, a nemusí se nutně jednat jen o zpracování Vašich osobních údajů. Naším cílem je chránit veškeré osobní údaje, a proto Vaše podněty, nápady a poznatky uvítáme, a v další naší činnosti se je pokusíme zohlednit.

    Děláme vše pro to, aby nedošlo k porušení bezpečnosti při zpracování osobních údajů. Kdyby k tomu i přesto došlo, oznámíme Vám, že se to stalo.

Chcete-li nás upozornit na možný problém, klikněte zde...


- jak, kde a kdy uplatnit jednotlivá práva

    Proto, abychom Vám usnadnili uplatňování Vašich práv, jsme připravili on-line formulář, který Vás povede, krok za krokem, a bude Vám pomáhat tam, kde si nebudete vědět rady. On-line formulář naleznete v záložce "Chci uplatnit své právo".


    Veškerá svá práva, související s GDPR, můžete uplatnit jednoduše, a to tím, že:

- nám zašlete vyplněný formulář elektronicky

V případě, že nám zašlete svou žádost elektronicky, musí být takové podání opatřeno Vaším elektronickým podpisem, anebo můžete využít k odeslání Vaši datovou schránku.

- nám zašlete vyplněný formulář jako poštovní zásilku

V případě, že se na nás obrátíte písemně, pak musí být podpis na žádosti úředně ověřen.

- nás navštívíte a sdělíte nám, co je předmětem Vašeho požadavku

V takovém případě si ověříme Vaši totožnost z dokladu totožnosti.


    Ověření totožnosti považujeme za základní předpoklad pro uplatnění Vašeho práva, k čemuž jsme povinni právě s ohledem na povinnost Vaše osobní údaje chránit.V mnoha případech se bude jednat o osobní údaje, které mohou zasáhnout do života subjektů údajů a je naší povinností tyto osobní údaje chránit. Nemůžeme proto, a nebudeme řešit žádosti, u nichž nebudeme mít jistotu, že právo uplatňuje skutečně subjekt údajů.

    Vaši žádost vyřídíme co nejdříve, maximálně však do jednoho měsíce. Ve výjimečných případech jsme oprávněni tuto lhůtu prodloužit o další dva měsíce, to v případě, že se bude jednat o složitou situaci či složitý požadavek. O případném prodloužení lhůty Vás budeme informovat.

    Zvažte prosím vždy, zda bude pro naplnění Vámi sledovaného cíle ideální se na nás obracet písemně, anebo nás navštívíte. Návštěvu si vždy předem telefonicky dohodněte, to proto, abychom zajistili přítomnost našeho odborného spolupracovníka. A bude-li to možné, pokusíme se Vašim požadavkům hned vyhovět, a nebude-li to možné, sepíše s Vámi náš pracovník příslušnou žádost na místě.


    Budete-li mít jakýkoliv dotaz, anebo budete chtít uplatnit své právo, obraťte se na


MentorDATA s.r.o.

se sídlem ve Vřesině, 742 85 Břidličná 803, IČ: 07343761, zapsána v OR u KS v Ostravě, sp. zn. C75451

e-mail: ipsc-leiko-z-s@mentordata.cz, tel.: +420 608 01 11 01

našeho pověřence pro ochranu osobních údajů






- jaké jsou lhůty zpracování

    Lhůty zpracování se liší podle povahy zpracování. Výsledky závodů (umístění ve střelecké soutěži) ukládáme po dobu 5-ti let. Smlouvy ukládáme po dobu 5-ti let, faktury po dobu 5-ti anebo 10-ti let, to s ohledem na skutečnost, zda se jedná o fakturaci a část ceny tvoří DPH, či nikoliv. Jedná se tedy o problematiku, která nemá jednoduchou odpověď a vztahuje se na ni mnoho zákonů.


- jakým způsobem zpracováváme osobní údaje

    Zpracování osobních údajů provádíme ručně, to v případě tištěných materií, dále částečně a i zcela automaticky, to v případě zpracování osobních údajů digitálních, zpracovávaných příslušný programem, provádějícím automatické zpracování.    

    Zpracování provádíme v systému WinMSS. Systém WinMSS zpracovává a hodnotí výsledky automatizovaně. Veškerá takováto zpracování jsou přezkoumatelná v rozsahu a způsobem dle pravidel IPSC, které jste se zavázali dodržovat, buďto prostřednictvím SO závodu, anebo prostřednictvím RM závodu. Každé automatizované zpracování a rozhodnutí je tedy přezkoumatelné fyzickou osobou.


- co neděláme

    Subjekt údajů má právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí, založeného výhradně na automatizovaném zpracování či automatickém individuálním rozhodování, včetně profilování, které by pro něj mělo právní účinky, nebo by se ho mohlo obdobným způsobem významně dotknout.

    Uvádíme proto, že neprovádíme automatizované zpracování bez vlivu lidského posouzení s právními účinky pro subjekty údajů, nevyužíváme automatické rozhodování a neprofilujeme bez vlivu lidského posouzení s právními účinky pro subjekty údajů, a stejně tak neumožňujeme svým zpracovatelům využití automatického rozhodování, ani profilování bez vlivu lidského posouzení s právními účinky pro subjekty údajů.    

        


- jakým způsobem zabezpečujeme osobní údaje

    Veškeré tištěné osobní údaje ukládáme v zabezpečených archivech, které se nachází v běžně nepřístupných, uzamčených prostorách. Veškeré digitální osobní údaje jsou ukládány na serverech, které jsou zabezpečeny prostředky ochrany vysoké kvality. K ochraně používáme antivirovou ochranu všech našich zařízení. Zálohy osobních údajů jsou uloženy na serverech našich zpracovatelů, specializujících se na zabezpečení poskytovaných úložišť. Všechny programové prostředky jsou řádně licencovány a pravidelně aktualizovány.

    Systémy zabezpečení jsou pravidelně kontrolovány a modernizovány tak, aby bylo minimalizováno riziko vzniku bezpečnostního incidentu.


- co bychom rádi

    Pokud nebudete něčemu, co je v tomto dokumentu uvedeno, rozumět, informujte nás o tom. Rádi Vám nejasnosti objasníme a Vašim dotazům přizpůsobíme i tyto naše Všeobecné zásady zpracování osobních údajů, protože je naším cílem, aby byly srozumitelné každému.

    Vaše připomínky proto budou vítány.




PRÁVO VZNÉST NÁMITKU

I přesto, že je toto právo popsáno v předchozím textu, dovolujeme si Vás na něj ještě jednou upozornit, to samostatně, dle povinnosti, uvedené v čl. 21, odst. 4, Nařízení GDPR.

1.    Subjekt údajů má, z důvodů, týkajících se jeho konkrétní situace, právo kdykoliv vznést námitku proti zpracování osobních údajů, které se ho týkají, na základě čl. 6, odst. 1, písm. e) nebo f), Nařízení GDPR, včetně profilování, založeného na těchto ustanoveních. Správce osobní údaje dále nezpracovává, pokud neprokáže závažné oprávněné důvody pro zpracování, které převažují nad zájmy nebo právy a svobodami subjektu údajů, nebo určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

2.    Pokud se osobní údaje zpracovávají pro účely přímého marketingu, má subjekt údajů právo vznést kdykoliv námitku proti zpracování osobních údajů, které se ho týkají, pro tento marketing, což zahrnuje i profilování, pokud se týká tohoto přímého marketingu.


poslední aktualizace:   29/05/2019




©  MentorDATA s.r.o.  All rights reserved./Všechna práva vyhrazena.

Provozovatelem stránek je MentorDATA s.r.o., se sídlem ve Vřesině, 742 85, Břidličná 803, IČ: 07343761, která je zapsána v OR u KS v Ostravě, sp. zn. C 75451.