GDPR
Informace o zpracování osobních údajů
Kateřina Sedláčková

katerina-sedlackova-logo_s.jpg

Vážená paní, Vážený pane,


    dovolujeme si Vám tímto poskytnout, v souladu s čl. 13, NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/649, ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů (dále jen Nařízení GDPR ), informace o prováděných zpracování osobních údajů.


    Poskytovatel informace / Správce osobních údajů:

 Kateřina Sedláčková

 sídlící na adrese Rodinná 681 / 770030 Ostrava, IČ: 63351986registrována v živnostenském rejstříku, vedeném místně-příslušným živnostenským úřadem

    

    Osobní údaje, které nám poskytujete, poskytujete proto, že je nezbytné nezaměnitelně identifikovat smluvní strany a označit osoby, včetně jejich kontaktních údajů, které se budou na plnění smlouvy přímo podílet. Jedná se o požadavek, vyplývající z Občanského zákoníku, tedy zák. č. 89/2012 Sb. v pozd. znění. Bez těchto údajů s Vámi nemůžeme uzavřít příslušnou smlouvu.    

    Následně budeme Vaše osobní údaje zpracovávat, protože se jedná o osobní údaje, které jsou vyžadovány příslušnými daňovými a účetními zákony, případně jejich prováděcími předpisy, tedy např. zák. č. 563/1991 Sb. v pozd. znění.    

   V případě, že po Vás budeme požadovat rodné číslo Vaše či Vašeho partnera, činíme tak proto, že je tento údaj nebytný pro provedení zápisu do příslušného katastru nemovitostí. Bez toho nemůže být Vámi požadovaný vklad vlastnického či obdobného práva proveden, protože tento údaj vyžaduje příslušná legislativa.

    


    Podrobné informace o zpracování osobních údajů můžete nalézt v našich Všeobecných zásadách zpracování osobních údajů, které naleznete na webové adrese www.mentordata.cz/katerina-sedlackova, kde rovněž naleznete veškeré informace o tom, jak uplatnit svá práva.


I.

Informace o zpracovávaných osobních údajích

    Výše nadepsaný poskytovatel informace Vás tímto, jako správce osobních údajů, informuje o zpracování osobních údajů v souvislosti s:


uzavíráním/ uzavřením příslušné smlouvy

Účel zpracování osobních údajů:plnění smluvních povinností a následně plnění povinností zákonných
Právní základ pro zpracování:oprávněný důvod dle příslušné legislativy a plnění zákonných povinností
Příjemci osobních údajů:zpracovatel účetnictví, daňový poradce, auditor, pojišťovací makléř či agent

zpracovatel plateb (bankovní ústavy)

správce-doručovatel pošty a zásilek

osoba, pověřená plněním povinností dle Nařízení GDPR

se kterým souvisí zpracování, a to:


a) v rámci poskytování e-mailových služeb - e-maily a osobní/kontaktní údaje v adresáři

Účel zpracování osobních údajů:
plnění smluvních či souvisejících povinností
Právní základ pro zpracování:
oprávněný důvod dle příslušné legislativy
Příjemci osobních údajů:
poskytovatel e-mailových služeb


b) v souvislosti s naplňováním závazků - evidence, výkazy a pod.

Účel zpracování osobních údajů:
plnění smluvních a následně zákonných povinností
Právní základ pro zpracování:
oprávněný důvod dle příslušné legislativy a plnění zákonných povinností
Příjemci osobních údajů:
zpracovatel účetnictví, daňový poradce, auditor


c) zálohování dat (cloud, backup) - záloha dat

Účel zpracování osobních údajů:
plnění zákonných či souvisejících povinností
Právní základ pro zpracování:
oprávněný důvod dle příslušné legislativy
Příjemci osobních údajů:
poskytovatel cloudových služeb


II.

Předávání osobních údajů

    Osobní údaje nebudou předávány třetím stranám s výjimkou subjektů, výše vyjmenovaným, s výjimkou případného předávání osobám, které Správci poskytují právní služby a orgánům veřejné moci v případě, že naplňují zákonné povinnosti. Osobní údaje nejsou předávány do třetí země, mezinárodní organizaci nebo jiným, než výše popsaným zpracovatelům či správcům.    

    Výjimku při předávání osobních do třetích zemí mohou tvořit cloudová zpracování, prováděná v rámci používání mobilního telefonu, příp. při použití služeb (aplikací) mobilního telefonu, anebo při použití jiné sdílené služby (aplikace), použité v prostředcích výpočetní techniky, při kterých může dojít ke zpracování osobních údajů. Vždy ale posuzujeme, zda daný zpracovatel splňuje podmínky, upravené Nařízením GDPR.


    K takovémuto zpracování může dojít pouze v případě společnosti:

- Google LLC, sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, a

- Microsoft Corporation, sídlem WA98052 Redmon, One Microsoft Way, USA,

    to v souladu, v rozsahu a způsobem, dle uzavřené standardní smluvní doložky, která byla schválena příslušnými orgány EU, a dále v souladu, v  rozsahu a způsobem, upraveným pravidly tzv. Privacy Shield (šít soukromí).

    


III.

Poučení o právech

   Každý má za podmínek, uvedených v Nařízení GDPR, právo požadovat od Správce přístup ke svým osobním údajů, jejich opravu, doplnění nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování a právo vznést námitku proti zpracování, právo na přenositelnost těchto údajů k jinému správci, jakož i právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů, či právo na soudní přezkum, pokud při zpracování osobních údajů postupujeme v rozporu s Nařízením GDPR.


IV.

Podrobné informace

   Podrobné informace o zpracování osobních údajů jsou uvedeny ve Všeobecných zásadách zpracování osobních údajů a v příslušných předpisech správce, zejm. pak v Katalogu zpracování. Tyto jsou přístupné u pověřeného pracovníka.


V.

Následky neposkytnutí osobních údajů

    Jelikož jsou osobní údaje nezbytné pro řádné uzavření smlouvy, jejich neposkytnutí bude mít za následek to, že s Vámi příslušnou smlouvu neuzavřeme.    


VI. Upozornění na právo vznést námitku

I přesto, že je toto právo popsáno v předchozím textu, dovolujeme si Vás na něj ještě jednou upozornit, to samostatně, dle povinnosti, uvedené v čl. 21, odst. 4, Nařízení GDPR.

1.    Subjekt údajů má, z důvodů, týkajících se jeho konkrétní situace, právo kdykoliv vznést námitku proti zpracování osobních údajů, které se ho týkají, na základě čl. 6, odst. 1, písm. e) nebo f), Nařízení GDPR, včetně profilování, založeného na těchto ustanoveních. Správce osobní údaje dále nezpracovává, pokud neprokáže závažné oprávněné důvody pro zpracování, které převažují nad zájmy nebo právy a svobodami subjektu údajů, nebo určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

2.    Pokud se osobní údaje zpracovávají pro účely přímého marketingu, má subjekt údajů právo vznést kdykoliv námitku proti zpracování osobních údajů, které se ho týkají, pro tento marketing, což zahrnuje i profilování, pokud se týká tohoto přímého marketingu.



Kateřina Sedláčková

Rodinná 681 / 770030 Ostrava



poslední aktualizace:   05/12/2018



©  MentorDATA s.r.o.  All rights reserved./Všechna práva vyhrazena.

Provozovatelem stránek je MentorDATA s.r.o., se sídlem ve Vřesině, 742 85, Břidličná 803, IČ: 07343761, která je zapsána v OR u KS v Ostravě, sp. zn. C 75451.